MHP İlkadım Kadın Kolları Başkanı Yüksek Mimar Merve Ayar, 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ayar, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını birçok ülkeden önce kazanmasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.
“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 5 Aralık 1934 yılında Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını vererek, dünyada bu hakkı tanıyan öncü devletlerden biri olmuştur. Bu hak, Türk kadını için büyük bir gurur kaynağıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Bir toplum aynı amaca bütün kadınları ve erkekleri ile beraber yürümez ise ilerlemesine teknik olarak imkân ve bilimsel olarak ihtimal yoktur.’ sözleri, kadınlarımızın toplumun gelişmesindeki önemini açıkça ortaya koymaktadır.”“Milli Mücadele döneminde cepheye mermi taşıyan, evinde, tarlasında ve fabrikasında üretime katkı sunan kadınlarımız, tarihimizin şanlı zaferlerine imzalarını atmıştır. Bugün de Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda, ülkemizin geleceğine yönelik her alanda kadınlarımızın katkıları artarak devam edecektir.”
Merve Ayar, mesajını şu sözlerle tamamladı:
“Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kadını baş tacı yapan Cennetmekân Başbuğumuz Sayın Alparslan Türkeş’e ve Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye şükranlarımızı sunuyoruz. Kadın Hakları Günümüz kutlu olsun!”
Başkan Ayar’ın mesajında, Türk kadınlarının tarih boyunca sergilediği kahramanlıklar ve başarılarla milletin gururu olmaya devam ettiği vurgulandı.
Atatürk’ün Vizyonu ve Kadın Hakları
Merve Ayar, mesajında şu ifadeleri kullandı:“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 5 Aralık 1934 yılında Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını vererek, dünyada bu hakkı tanıyan öncü devletlerden biri olmuştur. Bu hak, Türk kadını için büyük bir gurur kaynağıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Bir toplum aynı amaca bütün kadınları ve erkekleri ile beraber yürümez ise ilerlemesine teknik olarak imkân ve bilimsel olarak ihtimal yoktur.’ sözleri, kadınlarımızın toplumun gelişmesindeki önemini açıkça ortaya koymaktadır.”
Türk Kadınının Tarihi Rolü
Başkan Ayar, Türk kadınlarının geçmişte olduğu gibi bugün de topluma katkılarının sürdüğünü ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu: