Samsun teşkilatında huzursuzluk
Yeniden Refah Partisi Türkiye genelinde üye sayısını artırırken, Samsun’da yaşanan istifalar ve iç çekişmeler partililer arasında tartışmalara neden oldu. Samsun’da çok sayıda belediye meclis üyesinin istifa ettiğini hatırlatan Ali Rıza Türedi, “Bu tablo, teşkilatın içten içe çürümeye başladığının ve istişare kültürünün terk edildiğinin göstergesidir” dedi.
Türedi, delege seçimlerinde yapılan usulsüzlüklerin partinin adalet ve eşitlik ilkelerine aykırı olduğunu savunarak, “Şahsi ikballer uğruna partimizin temel değerleri ayaklar altına alınmıştır” ifadelerini kullandı.
“Mücadelemiz Erbakan’a değil, yanlışlara karşı”
Adaylık açıklamasında Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan’a bağlılığını vurgulayan Türedi, mücadelelerinin asla genel başkana karşı olmadığını söyledi:
“Bizim gayemiz Erbakan Hocamızın emaneti olan Milli Görüş davasını layıkıyla temsil etmektir. Mücadelemiz, partiyi asli istikametinden saptırmaya çalışanlara karşıdır.”
Mevcut başkana ağır eleştiriler
Türedi, mevcut il başkanı Muzaffer Candemir’i de hedef aldı. Candemir’in kişisel ve ticari sıkıntılarını parti gücünü kullanarak çözmeye çalıştığını öne süren Türedi, bu durumun teşkilata zarar verdiğini belirterek, “Siyaset ile ticaret birbirine karıştırılamaz. Bu iddialar sadece şahsı değil, partimizin itibarını da zedeliyor” dedi.
“Tertemiz bir iradeyle yola çıkıyoruz”
Samsun teşkilatını yeniden ayağa kaldırma sözü veren Türedi, tüm dava arkadaşlarından ve delegelerden destek istedi. Adaylığını şu sözlerle ilan etti:
“Bizim yolumuz şahsi çıkarların değil, davanın yoludur. Tertemiz bir iradeyle, hiçbir şahsi hesap gütmeden yalnızca Allah rızası ve milletimizin menfaati için yola çıkıyoruz.”
Yorumlar
Kalan Karakter: